fdsfd

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τούρκοι τους πνίξαν - οι Έλληνες φταίνε

Δεν αρμόζει να συζητάς για το μεταναστευτικό πάνω από 39 πτώματα αλλά όταν άρμοζε κάποιοι κάναν τουμπεκί και κάποιοι άλλοι πριν ανοίξεις το στόμα σου σε λέγανε φασίστα...

Αυτοί οι δεύτεροι τώρα για το συγκεκριμένο συμβάν ρίχνουν τις ευθύνες στους Έλληνες. Το ίδιο λέω και γω αλλά κοιτάζοντας τα πράγματα από την δικιά μου καμπουριασμένη οπτική γωνία...

Φταίει και ο Έλληνας για τον πνιγμό αυτό γιατί όταν το μεταναστευτικό ξεκίνησε να εμφανίζεται σαν πρόβλημα κοίταζε πως θα βολευτεί και πως θα βολέψει τον οικογενειακό του περίγυρο. Δεν τον ένοιαζε καν τι συμβαίνει γύρω του - είτε έξω από το σπίτι του είτε έξω από την χώρα του.

Δεν είχε την λογική να καταλάβει ότι αυτό που συμβαίνει (η μετακίνηση πληθυσμών ) δεν είναι κάτι αστείο και ότι αυτό μεγαλώνει με γεωμετρικούς ρυθμούς.

Φταίει και ο αυτοαποκαλούμενος ανθρωπιστής που όταν κάποιοι (πολύ λίγοι) μιλούσαν για μεταναστευτικό πρόβλημα πριν 6-7 χρόνια τους βούλωνε το στόμα λέγοντάς τους φασίστες. Τι κάνανε έμπρακτα οι ανθρωπιστές για αυτό; Ουσιαστικά  ευνόησαν το δουλεμπόριο - την  αισχροκέρδεια και τους εκμεταλλευτές . Αποτέλεσαν με λίγα λόγια το ιδεολογικό άλλοθι ενός συστήματος που δεν ήθελε λύση στο πρόβλημα , όχι για ανθρωπιστικούς λόγους αλλά για συμφέροντα. Το ίδιο σύστημα τώρα πνίγει ανθρώπους και οι ανθρωπιστές αρκούνται στο να ρίχνουν τις ευθύνες εδώ και κει.

Αν όμως η χώρα όμως είχε λογικό αριθμό μεταναστών και σαφή θέση θα είχαμε το περιθώριο να βοηθήσουμε πραγματικούς πρόσφυγες (όπως τους Σύρους τώρα) και να τους φιλοξενήσουμε στην χώρα μας όσο χρειαστεί.

Τότε δίναμε την ψήφο για θέσεις και οικονομικές υποσχέσεις είχαμε το μυαλό γεμάτο χρηματιστήρια, ιδεοληψίες, γιουροβίζιονς και ολυμπιακούς αγώνες. Δεν απαιτήσαμε σαφή λύση στο μεταναστευτικό.

Τότε όμως υπήρχαν ακόμα περιθώρια εξεύρεσης ανθρωπιστικής λύσης. Τώρα;

και αν το αφήσουμε και τώρα...

Σε δυο χρόνια; Σε πέντε χρόνια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου